"Novinek je spousta. Tou zásadní je, že velký košt v Hotelu Palcát bude jen jeden, zato budou dvě putování za vínem táborskými historickými sklepy a podzemím, protože to lidi loni velmi bavilo. První otevřené sklípky se zaměří na nejlepší vína z Dunajovských kopců, což je spolek hvězd jako víno Volařík, Kadrnka, Mlýnek, Mikrosvín Mikulov či Šebesta. Druhý představí vína z prestižní soutěže Salon vín. Na obou putováních ochutnáte nejlepší tuzemská vína, bude to pecka!" slibuje ředitel festivalu Jiří Blafka. Na Velkém koštu v sále Hotelu Palcát pak návštěvníci dalšího ročníku festivalu ochutnají vína z vinařstvích, která ještě na festivalu nebyla i osvědčené matadory festivalu.
Butiková vinařství pak návštěvníci festivalu opět budou moct koštovat na dílčích degustacích, ať už solově, nebo v kombinaci s pokrmy. Ty uvaří ti nejlepší kuchaři. Festival chystá například napínavý kuchařský duel, v němž se utkají čeští kuchařští olympionici Martin Svatek a Martin Pudil. Kuchaři z Thiru prozměnu chystají například pokrmy na ohni či hravou, zábavní večeři s detektivkou , Terasa Jordán pak připraví asijskou kuchyni či vegetariánskou mánii. Ani letos nechybí večeře s víny a muzikou, a to s moravskou cimbálovou i americkou jazzovou. Vše samozřejmě snoubené s víny. A myslí se i na dětské či nealko degustace s limonádami.
Velkou novinkou je pak premiéra třetího dílu vinařského filmu Bobule, při níž na Táborský festival vína dorazí herci i producent snímku vinařství Vican. Nejenže lidé uvidí poprvé film, ale potkají se s tvůrci a ochutnají víno z Bobulí.
"Každý si u nás přijde na to své, jde hlavně o zábavu. Jen jako každý rok doporučuji nakoupit vstupenky na jednotlivé akce včas, menší degustace i otevřené sklepy budou mít kvůli komfortu omezenou kapacitu, tak aby nebyli lidé zklamaní," upozorňuje Jiří Blafka.
Více o programu a vstupenkách se dozvíte na webu www.festival-vina.cz
Vinařské novinky do schránky