Dopolední část semináře bude věnována Frankovce z domácího i zahraničního pohledu a terroir na příkladu Modrých hor s hlediska historie, geologie, kultury, gastronomie a cestovního ruchu.
Program:
9.00 hod. - Společensko-hospodářská a kulturní demarkace terroir na příkladu Modrých hor, Mgr. Martin Markel, Ph.D., Historický ústav, Masarykova Univerzita Brno
10.15 hod. - „Zažij Modré hory“ z pohledu cestovního ruchu, Mgr. Radek Galousek, předseda certifikované destinační společnosti Lednicko-valtický areál a Hustopečsko, z.s., člen Svazu turistických oblastí České republiky
10.30 hod. - Krátká přestávka
10.45 hod. - Přírodní parametry Modrých hor, Ing. Jan Stávek, Ph.D., VÍNO J. STÁVEK, Němčičky
11.15 hod. - Gastronomická doporučení pro vinařskou turistiku, Pavel Buchwaldek, B-wine.cz
11.45 hod. - Frankovka z břidlicových a silně železitých půd, Christoph Wachter, vinařství Wachter-Wiesler, Burgenland, Rakousko
Po vydatném přednáškovém dopoledni plném zajímavých odborných informací všichni zúčastnění přivítají zasloužený oběd v restauraci hotelu Kraví hora v Bořeticích .
V odpoledních hodinách bude následovat Konference pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.
Účast na semináři i konferenci s řízenou degustací je zdarma.
Celodenní seminář a konferencí s podporou Vinařského fondu organizuje Svazek obcí Modré hory ve spolupráci s VOC Modré hory z.s.. V podobném duchu je v plánu pořádat tuto celodenní akci každoročně.
Těšíme se opět na hojnou účast.
Vinařské novinky do schránky