Frankovka, stěžejní odrůda nejen regionu Modré hory

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

V enovzdělávacím duchu se 23. února 2024 od 9.00 hod. uskuteční na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář pro všechny vinohradníky, vinaře, provozovatele gastro a ubytovacích kapacit i další zájemce ve službách cestovního ruchu v regionu Modré hory.
  • Datum
    23. února 2024
  • Město
    Bořetice
  • Popis místa
    Hotel Kraví hora

Kontakty

Další popis

Dopolední část semináře bude věnována historii, geologii a moderním trendům ve vinařství. Pro všeobecné ohlédnutí o historii obcí v regionu se zaměřením na historická horenská práva, do hloubky zajímavě pohovoří nadšenec historie našeho regionu pan Zeno Čižmář. Neprodleně pak bude pokračovat odborná přednáška pana geologa Jiřího Nečase na téma Geologická specifika modrohorského území. V pořadí třetím vysoce erudovaným přednášejícím bude zahraniční rakouský specialista na odrůdu Frankovka Simon Triebaumer.

Následovat bude krátká přestávka na kávu, chlebíček či koláček za zub a případných zdravic a diskusí u kávy nad probíranými tématy.

Představení dolnokounické Frankovky se zhostí i její ochutnávku erudovaně okomentuje snad nejznámnější sommeliér ČR a SR, odborník na apelace, Libor Nazarčuk. Následně zakončí dopolední cyklus přednášek Jan Stávek s technologickou degustací Frankovek vyrobených v nádobách různých materiálů (nerez, dřevo, beton, granit).

Po vydatném přednáškovém dopoledni plném zajímavých odborných informací bude následovat zasloužený oběd. Po vzoru loňského semináře určitě hotel Kraví Hora v Bořeticích nabídne určitě opět svoji vynikající svíčkovou na smetaně i celkový velice kvalitní celodenní servis, za což při loňském semináři obdržel obrovskou pochvalu.

V odpoledních hodinách bude následovat bude Konference pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.

Účast na semináři s řízenou degustací je zdarma.

Těšíme se opět na hojnou účast.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína