Snoubení vín a pokrmů

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti a když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. Chcete-li umění správného párování ovládnout, je kurz Snoubení vín a pokrmů určen právě vám! Teoretické principy si budete moci ověřit na spoustě praktických příkladů.
  • Datum
    3. listopadu 2023
  • Město
    Valtice
  • Popis místa
    Národní vinařské centrum, Centrum Excelence, Sobotní 1029

Kontakty

Další popis

Když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. To je po staletí prověřená zkušenost, která u moravských a českých vín platí o to více. Jsou to totiž vína nám ze všech nejbližší. Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby tohoto bohulibého nápoje si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla a naopak.

Toto školení je určeno především personálu (gastronomický personál, vinaři, sommelieři, číšníci, obsluha ve vinařství, prodejci vína, obsluha ve vinotéce), který pracuje s vínem a kombinuje jej s vhodným jídlem, ale také milovníkům vína a jídla, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktickém snoubení vína a jídla. Školení je zaměřeno na praktickou část snoubení nápojů a pokrmů (praktická ukázka snoubení vín se základními surovinami, párování vody a vína, snoubení vín se základními typy sýrů). Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na snoubení vína a pokrmů, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci vybrat správné víno k danému jídlu dle daných pravidel.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína