„Degustace vín vinařství U Kostela z Polešovic“

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Degustace proběhne od 19.00–22.00 hodin. Cena degustace 300 Kč. Počet míst na sezení je omezen, místa je nutno závazně rezervovat na tel. čísle: 732 352 889, nebo na e-mailu: semeradb@seznam.cz.
  • Datum
    2. května 2023
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Castellana trattoria, Novobranská 4

Kontakty

Další popis

Vinařství U Kostela Polešovice vstoupilo ve známost všem milovníkům, ctitelům a přátelům lahodného moku v roce 2011. Od samého počátku je jejich filosofií přivádět vína na svět s něžností, hýčkat je v průběhu mládí a utužit charakter při dospívání tak, aby láska do nich vložená působila na naše zákazníky a ti se do nich navždy a bez výhrad zamilovali.
První písemná zmínka o tomto místě, kde vinařství působí, se váže k roku 1220. Obec v té době patřila nově založenému cisterciáckému klášteru na Velehradě. Již v jeho počátcích mniši zakládali vinohrady a pěstovali mnohé odrůdy vinné révy. Nejstarší doložená zmínka o polešovickém vinohradnictví pochází z roku 1454. Ne náhodou lze na znaku Polešovic spatřit vinný hrozen. V současné době vinařství vlastní zhruba 49 ha vinohradů, ze kterých ovšem většinu produkce dodává řadě vinařství. Pouze vybrané hrozny z nejlepších poloh jsou zpracovávány ve vinařství v limitovaných šaržích přívlastkových vín. Spolupracuje také s několika prvotřídními pěstiteli vinné révy z blízkého okolí, díky čemuž je zaručena prvotřídní kvalita hroznů ručně sklízených z nejlepších tratí obcí Polešovice, Ořechov, Boršice a Moravská Nová Ves. Odrůdová skladba vinařství je poměrně široká. Velmi kvalitní vína se vyrábí ze všech odrůd rodiny rulandských a Ryzlinku rýnského. Nelze také opomenout Muškát moravský, který vděčí za svůj původ šlechtitelské stanici v Polešovicích. Červená vína vinařství vyrábí především z odrůd Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Frankovka a Dornfelder.
V neposlední řadě se vinařství také zabývá kupážováním a výrobou různých cuvée. Podíl bílých odrůd vůči modrým je zastoupen 70% : 30%.
V letech 2011-2012 vinařství investovalo především do modernizace technologie výroby vína tak, aby vinařství splňovalo vysoké nároky na moderní a citlivou výrobu. Bylo investováno především do technologie řízené fermentace, lisu, vinifikátoru, nerezových skladovacích tanků, dřevěných sudů, sudů typu barrique apod.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína