Šakvické Ďůrkobraní aneb otevřené sklepy v Šakvicích

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Tak jako se v létě můžete setkat s vinaři na putování Z ďůrky do ďůrky, je pro vás i na podzim připravena akce - tentokrát pod názvem Ďůrkobraní. Zkušeným návštěvníkům jistě není nutné tuto akci představovat. Pro ty, kteří k nám chtějí zavítat poprvé však máme stručné informace.
  • Datum
    30. září 2023
  • Město
    Šakvice
  • Popis místa
    sklepy místních vinařů

Kontakty

Další popis

Otevřeným sklepům říkáme v Šakvicích jednoduše ďůrky. A právě ty Vás v tento termín zvou na vynikající domácí burčák. Jedná se vždy o domácí burčák - žádné zahraniční (vodové) patoky! Nezřídka se stává, že vinař právě lisuje a tak Vám nabídne i čerstvou šťávu přímo z lisu.

Ve 12:00 proběhne zahájení před šakvickou sokolovnou a poté se již návštěvníci rozeběhnou po ďůrkách, kde za své poukazy dostanou ochutnat burčící mok. Pořadí ďůrek závisí na každém a tak se kdykoliv můžete vrátit k Vašemu olíbenému vinaři. Ti Vám většinou nabídnou i nějaké to víno, nebo kořalku na zapití - pokud se již vše nevypilo na putování Z ďůrky do ďůrky. Pokud se domluvíte s vinařem, můžete zbytek večera strávit v jeho sklepě a vyzvídat, jak je to možné, že právě ten jeho mok je ze všech nejlepší. Nebudete-li mít ani po 5 hodinách koštování burčáku dost, můžete zůstat na Burčákové zábavě, která následuje v sokolovně (na Hlavní ulici).

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína