Krajem vína - Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Zářijový díl seriálu cykloturistických akcí Krajem vína vás již tradičně zavede do podzimních, hrozny obtěžkaných, vinic Znojemska. Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší, na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech i přímo ve vinicích.
  • Datum
    16. září 2023
  • Město
    Znojmo
  • Popis místa
    Loucký klášter

Kontakty

Další popis

Start
Akce je otevřená široké veřejnosti, zdatným sportovcům i rodinám s dětmi. Stačí přijít v sobotu 16. 9. 2023 mezi 9. a 11. hodinou na registrační místo ve Znojmě v areálu Louckého kláštera. Odkaz na přesné místo startu a cíle do mapy: https://mapy.cz/s/bonanutugu

Startovní balíček můžete koupit v předprodeji na e-shopu za 230 Kč nebo pak na místě za 270 Kč (doporučujeme pro tuto akci využít předprodej, kapacita nejpopulárnější akce Krajem vína může být totiž omezena a je možné že, na místě již nebude možné balíček zakoupit). Děti do 15 let mají vstup zdarma. Předprodej končí ve čtvrtek před akcí, případně dříve při naplnění kapacity. Balíček obsahuje degustační skleničku s nosičkou, slosovatelný startovní pas s mapou tras, zajištění doprovodného programu na trasách a v cíli a vyznačené dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší.

Trasy
Po zakoupení/vyzvednutí startovního balíčku na startu ve Znojmě vyrazíte po vlastní ose na kole či pěšky po vyznačené trase. Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší značené barevnými značkami. Na trase potkáte razítkovací místa v tradičních vinařských sklepech nebo u atraktivních turistických cílů. Od nich dostáváte razítka do startovního pasu. Občerstvení na zastávkách si kupujete přímo na místě od prodávajících.

Cíl
Tour de burčák zakončíme tradičně v areálu Louckého kláštera ve Znojmě, kde pro bude připraven folklorní program s nabídkou místních specialit včetně čerstvého burčáku. A samozřejmě oblíbené závěrečné losování o vína z regionu, ubytování v cyklopenzionu s certifikací Cyklisté vítáni, cyklovybavení i další doplňky Moravských vinařských stezek.

Kde se ubytovat?
Ubytování s bezplatnou úschovou kol v certifikovaných zařízeních Cyklisté vítáni najdete na webu Cyklisté vítáni.

Kde si zapůjčit kolo nebo elektrokolo?
Rezervace předem u Cykloklubu Znojmo, Čestmír Vala 608 736 135

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína