Krajem vína - Putování po vinařských stezkách Strážnicka

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

První červnovou sobotu můžete na kole nebo pěšky objevovat krásy slovácké přírody mezi vinohrady a ochutnat místní speciality i vína přímo z rukou vinařů. Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší.
  • Datum
    3. června 2023
  • Město
    Strážnice
  • Popis místa
    náměstí Svobody

Kontakty

Další popis

Start
Akce je otevřená široké veřejnosti, zdatným sportovcům i rodinám s dětmi. Stačí přijít v sobotu 3. 6. 2023 mezi 9. a 11. hodinou na registrační místo ve Strážnici na náměstí Svobody. Zde: https://mapy.cz/s/bucesonebu

Startovní balíček můžete koupit v předprodeji na e-shopu za 210 Kč nebo pak na místě za 270 Kč (doporučujeme pro tuto akci využít předprodej, kapacita stále populárnější akce Krajem vína může být totiž omezena a je možné, že na místě v den konání akce již nebude prodej k dispozici). Děti do 15 let mají vstup zdarma. Předprodej končí ve čtvrtek před sobotní akcí, případně dříve při naplnění kapacity. Balíček obsahuje degustační skleničku s nosičkou, startovní pas s mapou tras, zajištění doprovodného programu na trasách a v cíli a vyznačené dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší.

Trasy
Po zakoupení/vyzvednutí startovního balíčku na náměstí ve Strážnici vyrazíte po vlastní ose na kole či pěšky po vyznačené trase. Připraveny jsou dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší. Na trase potkáte razítkovací místa v tradičních vinařských sklepech nebo u atraktivních turistických cílů. Od nich dostáváte razítka do startovního pasu. Občerstvení na zastávkách si kupujete přímo na místě u prodávajících.

Cíl
Výlet končí ve sklepní uličce Plže v Petrově. Vinaři Strážnicka vám nabídnou svá vína k degustaci a připraví pro vás bohatý folklorní program. A samozřejmě tu můžete vyhrát i některou z cen v tradičním závěrečném slosování - třeba vína z regionu, dovolenou v cyklo penzionu Cyklisté vítáni nebo cyklovybavení i další doplňky Moravských vinařských stezek.

Kde se ubytovat?
Ubytování s bezplatnou úschovou kol v certifikovaných zařízeních Cyklisté vítáni najdete na webu Cyklisté vítáni.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína