Část teoretická:
Senzorické hodnocení vín
Choroby a vady vín
Část praktická:
Seznámení se základními chutěmi
Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chutě
Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou
Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou
Zkouška na určení vzrůstající intenzity barvy
Zkouška schopnosti popisu pachů
Deklarační zkouška
V kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností, které máte. Prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Tento kurz může sloužit jako příprava na Výcvik a výběr vybraných posuzovatelů pro senzorickou analýzu podle ČSN ISO 8586-1 (tzv. základní senzorická zkouška nebo zkouška prvního stupně) a také na Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2 - tzv. zkouška druhého stupně.
Vinařské novinky do schránky