Úvod do degustace

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O akci

Kurz je určen milovníkům vína, ale také lidem, kteří s vínem denně pracují. Účastníci kurzu získají širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína, naučí se rozeznávat základní chutě a vůně vína včetně nejběžnějších chorob a vad vína.
  • Datum
    květen 25, 2022 11:00 PM - květen 26, 2022 11:00 PM
  • Město
    Brno
  • Popis místa
    Mendelova univerzita v Brně, Salon vín Valtice

Kontakty

Další popis

Část teoretická:
Senzorické hodnocení vín
Choroby a vady vín

Část praktická:
Seznámení se základními chutěmi
Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chutě
Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou
Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou
Zkouška na určení vzrůstající intenzity barvy
Zkouška schopnosti popisu pachů
Deklarační zkouška
V kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností, které máte. Prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Tento kurz může sloužit jako příprava na Výcvik a výběr vybraných posuzovatelů pro senzorickou analýzu podle ČSN ISO 8586-1 (tzv. základní senzorická zkouška nebo zkouška prvního stupně) a také na Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2 - tzv. zkouška druhého stupně.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše akce?
Přidat akci
Potřebujete upravit údaje u této akce?
Upravit akci

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína

Úvod do degustace | Vína z Moravy a vína z Čech